Wij zijn vol geboekt van 26 Juli tot en met 19 Augustus

Agillity

Wij geven privélessen in Agility training. Agility is het aanleren van commando’s en het samen lopen van een hindernisparcours met behulp van een clicker en/of targetstick met als doel een betere band opbouwen met je konijn en geestelijke verrijking voor het konijn.

Een konijn in het wild is 70% van zijn tijd bezig met het zoeken naar voedsel. Ons tamme konijn krijgt zijn voedsel in 1 of 2 keer per dag in een bakje aangereikt en binnen vijf minuten is hij daar mee klaar. Een konijn wat zich verveeld kan last krijgen van gedragsproblemen als tralie-knagen of het kapot maken van spullen.

Agility bied hierin echt een uitkomst. Daarbij verstevigd het je band met jouw konijn, omdat je samen bezig bent en je konijn jouw leert vertrouwen.

In ons centrum gaan we uit van het konijn zelf, wat het dier zelf wil. Bij ons gebeurt er niets onder dwang. We gebruiken dan ook geen tuig of ‘jagen’ het dier niet op om te zorgen dat het toch ergens over heen springt. Ook zijn wij ons er erg van bewust dat een konijn een prooidier is en een andere omgeving als stress kan ervaren.

U kunt bij ons een privéles Agility boeken. Dan komen wij bij je thuis, zodat de konijnen in hun eigen veilige omgeving blijven en leer we hoe je de targetstick/clicker kunt aanleren aan de eigen konijn(en) en hoe je je konijn kunt mee kunt nemen over een hindernisparcours. Uiteraard nemen we attributen om mee te beginnen mee, zodat het een hele leuke les wordt.

Hiervoor komen wij 2 x een uur langs. De kosten zijn €75,00 inclusief de aanschaf van een target/clicker stick, exclusief reiskosten