Wij zijn vol geboekt van 26 Juli tot en met 19 Augustus

Vachtverzorging

Ook voor Vachtverzorging bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben kennis over de verschillende vachten, geven advies als er problemen met de vacht zijn of als je konijn niet goed door de rui heen komt. Ook kunnen wij u van de juiste materialen voorzien en adviseren over de goede technieken om een (langharige) vacht te onderhouden en verzorgen.

Ikzelf ben professioneel trimmer voor konijnen, dus als de vacht van uw (langharige) konijn te lang wordt, in de klit raakt of erger, vervilt, dan kan ik dit verhelpen door het korter te knippen en/of (in het uiterste geval) te scheren. Samen gaan we een plan op stellen om klitten/vilt in de toekomst te voorkomen. Voeding is hierbij een belangrijk onderwerp. Juist omdat dit zo belangrijk is en vaak onderschat wordt bij konijnen met een vacht die steeds moet groeien. Daarom kunt u bij ons ook speciale voeding voor langharige konijnen aanschaffen, wat ontwikkeld is en geleverd wordt door Chanty’s Place. U brengt uw konijn(en) op de dag van afspraak op de afgesproken tijd, liefst in de ochtend. Breng ook het maatje van het konijn mee, ook al hoeft deze niet getrimd te worden. Zo hebben uw konijnen steun aan elkaar en dit voorkomt eventuele problemen als het getrimde konijn weer bij het maatje in het eigen verblijf terug komt.

Het trimmen van uw konijn wordt gedaan in het welzijn van het dier. Een konijn met veel klitten en of vervilte plekken kan onmogelijk netjes getrimd worden en een konijn wat buiten woont kan onmogelijk in de winter volledig kort geschoren worden. Ook hou ik rekening met de tijd van trimmen. Sommige konijnen blijven geduldig zitten, anderen zijn veel bewegelijker en worden het snel beu. Ik kan dan ook pauzes in lassen als dat voor het dier beter is.

Ik geef een seintje ( telefoontje/appje) als de dieren weer opgehaald kunnen worden en ook dit gaat in overleg, wat voor beide partijen het beste uitkomt.

Het tarief is verschillend en wordt bij het brengen besproken. Voor een konijn wat altijd keurig onderhouden is en enkel kort getrimd moet worden, zonder noemenswaardige klitten in de vacht, is het tarief €35,00. Voor een konijn wat wel klitten heeft en/of vervilting wordt het tarief hoger, tot maximaal € 80,00 voor een compleet vervilt konijn.

U kunt ook voor een 4-wekelijkse onderhoudsbeurt bij ons terecht. Iedere 4 weken plannen we een afspraak in tegen het vaste tarief van €15,00. Op deze manier heeft u zelf er vrijwel geen onderhoud aan en blijft de vacht van uw konijn in optimale conditie. Deze onderhoudsbeurten kunnen pas ingeplant worden na een 1e complete, normale trimbeurt en dient iedere 4 weken gevolgd te worden. Als hier een onderbreking in zit, wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Mocht uw dier enkel een klitje in de nek of bij de kont hebben of als enkel even de nageltjes geknipt moeten worden, geef even een seintje. Dat kan vaak wel even tussen door en dan lossen we dit zo snel mogelijk voor u op.

Het knippen van nagels kost €7,50.

Het kort houden van de haartjes aan de onderzijde bij het kontje, een zogeheten Brazilian wax kost €17,50.

Het weg scheren van grote klitten in de nek kost €7,50